Variace na zálivku vinaigrette

Variace na zálivku vinaigrette
Salát dostane pikantní chuť až díky správnému dresinku. K těm určitě patří následující zálivky.
Příprava: 15 minut

Suroviny

  • na 3 různé zálivky
  • na klasickou zálivku vinaigrette

  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • sůl a bílý pepř

  • 1 lžička dijonské hořčice

  • 6 lžic olivového oleje

  • 1 šalotka, 2 lžíce na drobno nakrájených bylinek

  • na zálivku vinaigrette s aceto balsamico
  • 1 lžíce bylinkového octa

  • 1 lžíce aceto balsamico

  • 1 lžíce suchého sherry

  • sůl, kayenský pepř, cukr

  • 6 lžic olivového oleje, 5 černých oliv

  •  
  • na zálivku chilli vinaigrette
  • 1 stroužek česneku, sůl

  • 1 malá chilli paprička

  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru

  • po 2 lžících sójové omáčky a citronové šťávy

  • 6 lžic sójového oleje

  • na drobno nakrájené lístky koriandru

Krok za krokem

  1. Na klasickou zálivku vinaigrette smícháme ocet se špetkou soli. Opepříme a přimícháme hořčici. Za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem olej. Šalotku oloupeme, nakrájíme na drobno a přidáme bylinky. Zálivka je výborná k zeleninovým salátům, rybím a uzenkovým salátům a především k hlávkovému salátu.
  2. Na variantu s aceto balsamico promícháme bylinkový ocet, aceto balsamico, sherry, sůl, pepř a špetku cukru. Potom pomalu zašleháváme olivový olej. Vypeckujeme, nasekáme a vmícháme olivy. Je to ideální zálivka k artyčokům, chřestu, těstovinovým salátům a k salátům z plodů moře.
  3. Na chilli vinegrette prolisujeme stroužek česneku a smícháme se solí. Chilli papričku zbavíme semínek, na drobno ji nakrájíme a smícháme se zázvorem, česnekem, sójovou omáčkou a citronovou šťávou. Zašleháme olej nakonec a dochutíme koriandrem.

 

  • Výživná hodnota zálivky Vinaigrette: 600 kcal/ 2520 kJ, 0 g bílkovin, 30 g tuku, 0 g sacharidů

Hodnocení


Komentáře

Další tipy

Vepřové filety v kabátku z mangoldu

Vepřové filety v kabátku z mangoldu

Mnohem svůdnější než pouhá pečeně: maso zůstává v zeleninovém obalu krásně šťavnaté a přímo se na jazyku rozplyne.

Více informací >>
Zapečené papriky s nádivkou z tuňáka

Zapečené papriky s nádivkou z tuňáka

Kdo říká, že tuňáka z konzervy můžeme použít pouze na salát? Zkuste jednou do zralé papriky tuto šťavnatou nádivku!

Více informací >>
Šťavnatý hruškový koláč

Šťavnatý hruškový koláč

Podzim je obdobím pečení; mezi nejchutnější koláče patří koláče s hruškami, kterých

Více informací >>
Zapečená šunka s chlebem

Zapečená šunka s chlebem

Chcete-li mít více času na zábavu s přáteli, než jej trávit složitou přípravou pokrmu, je toto zapékané jídlo to pravé!

Více informací >>

Přihlášení k odběru novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na těchto stránkách a o dalších novinkách společnosti IMP, zadejte zde prosím svůj email.

 

PennyGirl - Nejlepší knižní klub pro děti, které milují krásné a napínavé knihy o koních a navíc rády dostávají dárky. Miluješ koně a poníky? Ještě nejsi členem klubu PennyGirl? Tak se podívej na náš velký Uvítací balíček a vyzkoušej nás!