Zeleninová polévka s telecím masem

Zeleninová polévka s telecím masem
V polévce jsou samé zdravé věci: spousta zdravé zeleniny a jemné telecí maso
4 porce Příprava: 45 minut

Suroviny

  • 400 g telecího masa (z kýty nebo 

  • svíčková)

  • 1 cibule

  • 250 g mrkve

  • 4 řapíky celeru

  • 1 stroužek česneku

  • 2 lžíce oleje, sůl a pepř

  • 1 konzerva kukuřičných zrn (asi 300 g)
  • špetka strouhaného muškátového oříšku

  • 1 lžička sušeného tymiánu

  • 1 l zeleninového vývaru

  • 2 lžičky škrobové moučky

  • 100 g smetany, 1 svazek petrželky


Krok za krokem

  1. Telecí maso nakrájíme na asi 2 cm velké kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Celer omyjeme a rovněž nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm krátce opečeme. Přidáme cibuli a přilisujeme stroužek česneku. Přimícháme mrkev s nakrájeným řapíkovým celerem a vše asi 5 minut podusíme.
  3. Kukuřici slijeme, necháme odkapat a přidáme k ostatní zelenině. Směs osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a tymiánem. Přilijeme 750 ml zeleninového vývaru a uvedeme do varu. Při nižší teplotě necháme asi 10 minut zvolna vařit.
  4. Smícháme zbytek vývaru se škrobovou moučkou a smetanou a přilijeme k polévce. Promícháme, uvedeme do varu a necháme zvolna vařit dalších 5 minut. Mezitím omyjeme a osušíme petrželku, nadrobno ji nakrájíme a polovinu jí vmícháme do polévky. Zbylou částí posypeme polévku až při podávání.

 

  • Výživná hodnota jedné porce: 350 kcal/ 1490 kJ, 28 g bílkovin, 16 g tuků, 24 g sacharidů

Hodnocení


Komentáře

Další tipy

Tvarohový koláč s nektarinkami

Tvarohový koláč s nektarinkami

Ideální pro hosty, které si pozveme v horkém létě. Ovocný koláč, který připravíme snadno a rychle.

Více informací >>
Maso v rosolu s jogurtovou omáčkou

Maso v rosolu s jogurtovou omáčkou

Profesionálně vypadající předkrm, který může připravit i méně zkušený kuchař.

Více informací >>
Vepřové maso s brokolicí a paprikou

Vepřové maso s brokolicí a paprikou

Zdravé jídlo, které připravíme obratem ruky. Určitě bude chutnat celé rodině.

Více informací >>
Tachovská vánoční štola

Tachovská vánoční štola

Pečeme ji nejlépe již 2–3 měsíce před adventem, aby se všechny vůně správně promísily; bude pak báječně chutnat!

Více informací >>

Přihlášení k odběru novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na těchto stránkách a o dalších novinkách společnosti IMP, zadejte zde prosím svůj email.

 

PennyGirl - Nejlepší knižní klub pro děti, které milují krásné a napínavé knihy o koních a navíc rády dostávají dárky. Miluješ koně a poníky? Ještě nejsi členem klubu PennyGirl? Tak se podívej na náš velký Uvítací balíček a vyzkoušej nás!