Žampionová polévka s mrkví

Žampionová polévka s mrkví
Aromatická polévka, kterou můžeme připravit kdykoli během roku: poslouží jako hlavní jídlo i přesnídávka.
4 porce Příprava: 15 minut Tepelná úprava: 20 minut

Suroviny

  • 200 g žampionů

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 3 mrkve

  • 2 lžíce rozpuštěného másla

  • 150 g mletého hovězího masa

  • 50 g dlouhozrnné rýže

  • 1 l kuřecího vývaru

  • 2 lžíce smetany

  • sůl a bílý pepř

  • 1/2 svazku petrželky

Krok za krokem

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a ihned je smícháme s citronovou šťávou, aby příliš nezhnědly. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme jednu lžíci rozpuštěného másla a nakrájené houby v něm za stálého míchání opečeme. Houby vyjmeme, rozehřejeme zbylý tuk a opečeme na něm mleté hovězí maso, až se začne drobit. Přidáme cibuli a česnek a necháme je v tuku zesklovatět.
  3. Přidáme opečené houby, mrkev a rýži. Přilijeme horký kuřecí vývar a uvedeme do varu. Při střední teplotě zvolna vaříme přikryté přibližně 20 minut, až je rýže dostatečně měkká. Nakonec vmícháme smetanu a podle chuti polévku osolíme a okořeníme bílým pepřem.
  4. Petrželku omyjeme, osušíme, otrháme listy a nakrájíme je na jemno. Žampionovou polévku rozdělíme na předehřáté talíře, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

 

  • Výživná hodnota jedné porce: 200 kcal/ 850 kJ, 11 g bílkovin, 12 g tuků, 6 g sacharidů

Hodnocení


Komentáře

Další tipy

Zelená omáčka s vařenými bramborami

Zelená omáčka s vařenými bramborami

Jednou úplně jinak: Do zelena zbarví omáčku nejen bylinky, ale především špenát a řeřicha!

Více informací >>
Teplý těstovinový salát s kuřecím masem

Teplý těstovinový salát s kuřecím masem

Stejné jako barvy Itálie: červené, bílé a zelené fusilli kombinované hráškem, kousky kuřecího masa a koktejlových rajčat.

Více informací >>
Žíhaný elsaský koláč

Žíhaný elsaský koláč

Jako malý zákusek k vínu nebo s křupavým salátem jako hlavní chod – žíhaný elsaský koláč bude vždycky chutnat.

Více informací >>
Zapečená šunka s chlebem

Zapečená šunka s chlebem

Chcete-li mít více času na zábavu s přáteli, než jej trávit složitou přípravou pokrmu, je toto zapékané jídlo to pravé!

Více informací >>

Přihlášení k odběru novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na těchto stránkách a o dalších novinkách společnosti IMP, zadejte zde prosím svůj email.

 

PennyGirl - Nejlepší knižní klub pro děti, které milují krásné a napínavé knihy o koních a navíc rády dostávají dárky. Miluješ koně a poníky? Ještě nejsi členem klubu PennyGirl? Tak se podívej na náš velký Uvítací balíček a vyzkoušej nás!