Žampionová polévka s mrkví

Žampionová polévka s mrkví
Aromatická polévka, kterou můžeme připravit kdykoli během roku: poslouží jako hlavní jídlo i přesnídávka.
4 porce Příprava: 15 minut Tepelná úprava: 20 minut

Suroviny

  • 200 g žampionů

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 3 mrkve

  • 2 lžíce rozpuštěného másla

  • 150 g mletého hovězího masa

  • 50 g dlouhozrnné rýže

  • 1 l kuřecího vývaru

  • 2 lžíce smetany

  • sůl a bílý pepř

  • 1/2 svazku petrželky

Krok za krokem

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a ihned je smícháme s citronovou šťávou, aby příliš nezhnědly. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme jednu lžíci rozpuštěného másla a nakrájené houby v něm za stálého míchání opečeme. Houby vyjmeme, rozehřejeme zbylý tuk a opečeme na něm mleté hovězí maso, až se začne drobit. Přidáme cibuli a česnek a necháme je v tuku zesklovatět.
  3. Přidáme opečené houby, mrkev a rýži. Přilijeme horký kuřecí vývar a uvedeme do varu. Při střední teplotě zvolna vaříme přikryté přibližně 20 minut, až je rýže dostatečně měkká. Nakonec vmícháme smetanu a podle chuti polévku osolíme a okořeníme bílým pepřem.
  4. Petrželku omyjeme, osušíme, otrháme listy a nakrájíme je na jemno. Žampionovou polévku rozdělíme na předehřáté talíře, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

 

  • Výživná hodnota jedné porce: 200 kcal/ 850 kJ, 11 g bílkovin, 12 g tuků, 6 g sacharidů

Hodnocení


Komentáře

Další tipy

Třešňové koláčky

Třešňové koláčky

Třešňová zavařenina v křehkém těstě: jednoduché na pečení a výtečná lahůdka

Více informací >>
Vepřové kotlety s kořeněnou kůrkou

Vepřové kotlety s kořeněnou kůrkou

Báječně šťavnaté maso pod silně kořeněnou kůrkou – to je specialita této pečeně!

Více informací >>
Vepřové filé plněné rýží a ořechy

Vepřové filé plněné rýží a ořechy

Opravdový chuťový zážitek: křehké vepřové maso se zajímavou náplní a rafinovanou glazurou.

Více informací >>
Hrušky – šťavnaté potěšení

Hrušky – šťavnaté potěšení

Hrušky jsou sladké a velice šťavnaté jádrové ovoce. Můžeme je jíst kdykoli během dne, nebo je použít na koláče či přílohu k sýru.

Více informací >>

Přihlášení k odběru novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na těchto stránkách a o dalších novinkách společnosti IMP, zadejte zde prosím svůj email.

 

PennyGirl - Nejlepší knižní klub pro děti, které milují krásné a napínavé knihy o koních a navíc rády dostávají dárky. Miluješ koně a poníky? Ještě nejsi členem klubu PennyGirl? Tak se podívej na náš velký Uvítací balíček a vyzkoušej nás!