Vegetariánské lassagne

Vegetariánské lassagne
Při úpravě lassagní se fantazii meze nekladou. Tato varianta se vám bude určitě líbit.
4 porce Příprava: 20 minut Tepelná úprava: 35 minut

Suroviny

  • 500 g brokolice, sůl

  • 250 g mrkve, 1 lžíce olivového oleje

  • 2 stroužky česneku

  • pepř, 250 g nízkotučného tvarohu

  • 1 vejce, 2 lžičky sušeného oregana

  •  
  • na bešamelovou omáčku
  • 2 lžíce másla

  • 2–3 lžíce hladké mouky

  • 1/2 l mléka, sůl a pepř

  • strouhaný muškátový oříšek

  • citronová šťáva
  • a dále
  • 125 g mazzarelly

  • tuk na vytření formy

  • 250 g suchých lassagní

  • 50 g strouhaného parmazánu

  • 400 g hotové rajčatové omáčky

Krok za krokem

  1. Brokolici omyjeme, očistíme a rozebereme na malé růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí vložíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 4 minuty. Potom brokolici slijeme, zchladíme studenou vodou a odložíme stranou.
  2. Mrkev oloupeme a na jemno nastrouháme. Rozehřejeme olej a mrkev na něm podusíme. Česnek oloupeme, prolisujeme k mrkvi a zamícháme. Opepříme, osolíme a přibližně 5 minut dusíme přikryté při nízké teplotě. Potom odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Smícháme tvaroh, vejce a zeleninu. Osolíme, opepříme a silně okořeníme oreganem. Troubu předehřejeme na 200°C. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme do něj mouku a opečeme do zlatova. Přilijeme mléko, uvedeme do varu a za častého míchání necháme 10 minut zvolna vařit. Osolíme a okořeníme pepřem, muškátem a citronovou šťávou. Mozzarellu nakrájíme na nudličky. Lassagne upravíme podle návodu níže.

Příprava lassagní:

 

  • Nákypovou formu vytřeme tukem a na dno rozetřeme trochu bešamelové omáčky. Potom klademe střídavě vrstvu lassagní, zeleninové náplně a bešamelové omáčky. Každou vrstvu posypeme strouhaným parmezánem. Na poslední vrstvu použijeme rajčatovou omáčku a posypeme nudličkami mozzarely. Pečeme ( plyn 3 - 4; horkovzdušná trouba 180 ´C) v horké troubě 35 - 45 minut.
  •  
  • Abychom uspořili čas, použijeme listy lassagní, které nemusíme předvařovat - návod je vždy uveden na balíčku.

 

  • Výživná hodnota jedné porce: 660 kcal/ 2760 kJ, 40 g bílkovin, 27 g tuku, 64 g sacharidů

Hodnocení


Komentáře

Další tipy

Pestrobarevný salát z kysaného zelí

Pestrobarevný salát z kysaného zelí

Nejen při jarní kůře: tento šťavnatý salát z kysaného zelí je ideálním předkrmem a obohatí bufet při každé párty.

Více informací >>
Těstovinový salát se zeleninou

Těstovinový salát se zeleninou

Nová varianta oblíbeného salátu – biologicky hodnotná, chutná a navíc se snadno připravuje.

Více informací >>
Rýžový salát po mexicku

Rýžový salát po mexicku

Ideální doplněk slavnostního bufetu – salát zůstává stále pěkně barevný, i když delší dobu stojí.

Více informací >>
Zapečená plněná mozzarella

Zapečená plněná mozzarella

Rafinovaný pokrm, který se snadno připravuje a zapéká v horké troubě.

Více informací >>

Přihlášení k odběru novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na těchto stránkách a o dalších novinkách společnosti IMP, zadejte zde prosím svůj email.

 

PennyGirl - Nejlepší knižní klub pro děti, které milují krásné a napínavé knihy o koních a navíc rády dostávají dárky. Miluješ koně a poníky? Ještě nejsi členem klubu PennyGirl? Tak se podívej na náš velký Uvítací balíček a vyzkoušej nás!

 

Fleur de Santé - Skandinávská kosmetika Fleur de Santé nachází největší inspiraci v přírodě. Inspirujte se i Vy! Nabídka kosmetických produktů je široká: Péče o pleť, líčení, péče o tělo a vlasy, péče pro muže, vůně a doplňky. Být krásná s Fleur de Santé je tak snadné!