Těstovinový dort

Těstovinový dort
Vařili byste těstoviny třeba každý den? Připravit tento recept pro vás bude snadné.
4 porce Příprava: 20 minut Tepelná úprava: 30 minut

Suroviny

  • 300 g krátkých makaronů, sůl

  • 1 konzerva loupaných rajčat (400 g)

  • 1 lžička sušených provensálských bylinek

  • 1–2 lžičky kaparů (podle chuti)

  • 1 stroužek česneku

  • 125 g mozzarelly

  • 1/2 svazku petrželky

  • 125 g ricotty, 1 vejce

  • bílý pepř, kayenský pepř

  •  
  • a dále
  • olivový olej na vytření formy

  • bazalka na ozdobu

Krok za krokem

  1. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme těstoviny a 8–10 minut je vaříme, až jsou „al dente“. Těstoviny scedíme přes cedník, zchladíme je studenou vodou a necháme důkladně odkapat.
  2. Kulatou zapékací mísu o průměru zhruba 28 cm vytřeme olejem. Smícháme makarony, rajčata, bylinky a kapary. Oloupeme česnek a prolisujeme ho do těstovin. Směs promícháme a dáme do vytřené formy.
  3. Troubu předehřejeme na 200°C. Mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky nebo ji nahrubo nastrouháme. Petrželku omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobno. Důkladně promícháme bylinky s mozzarellou, ricottou a vejcem. Osolíme a okořeníme pepřem a kayenským pepřem.
  4. Sýr s vejcem a ostatními přísadami vlijeme na těstoviny a lžící vše trochu stlačíme. Těstovinový dort pečeme v horké troubě (plyn 3–4; horkovzdušná trouba 180 °C) asi 30 minut – až se sýrová zálivka roztaví a mírně zhnědne. Dort podáváme s pestrým míchaným salátem.

 

  • Výživná hodnota jedné porce: 420 kcal/ 1760 kJ, 22 g bílkovin, 10 g tuků, 60 g sacharidů

Hodnocení


Komentáře

Další tipy

Nudle s tuňákem a rajčaty

Nudle s tuňákem a rajčaty

Tato jednoduchá nudlová varianta je chutná a rychle připravená. Lze použít i rajčata z konzervy.

Více informací >>
Zapečený dezert z malin a jablek

Zapečený dezert z malin a jablek

Chutný pokrm z ovoce a jemného těsta je zvláště výtečný horký, nejlépe doplněný šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou.

Více informací >>
Vepřové steaky po provensálsku

Vepřové steaky po provensálsku

Malé jídlo, při němž se nám již při jeho spatření sbíhají v ústech sliny.

Více informací >>
Rybí kari

Rybí kari

Patří to k moderní rybí kuchyni: filé z platýze a asijskou úpravou. Tomu těžko někdo odolá!

Více informací >>

Přihlášení k odběru novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na těchto stránkách a o dalších novinkách společnosti IMP, zadejte zde prosím svůj email.

 

PennyGirl - Nejlepší knižní klub pro děti, které milují krásné a napínavé knihy o koních a navíc rády dostávají dárky. Miluješ koně a poníky? Ještě nejsi členem klubu PennyGirl? Tak se podívej na náš velký Uvítací balíček a vyzkoušej nás!