Španělské rýžové tortilly

Španělské rýžové tortilly
Rýže smíchaná s aromatickým sýrem a čerstvými bylinkami je pokrmem, který chutná teplý i studený.
4 porce Příprava: 30 minut Tepelná úprava: 15 minut

Suroviny

  • 1 cibule

  • 5 lžic olivového oleje

  • 2 stroužky česneku

  • přesně 1 l vývaru

  • 300 g krátkozrnné rýže

  • sůl a pepř

  • 1 svazek petrželky

  • 1 svazek bazalky

  • 80 g strouhaného sýra manchego nebo parmazánu

  • 3 vejce

Krok za krokem

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Ve větším rendlíku rozehřejeme jednu lžíci olivového oleje a necháme na něm cibuli zesklovatět. Česnek oloupeme a prolisujeme jej k cibuli.
  2. V hrnci uvedeme do varu masový vývar. Mezitím přidáme k cibuli a česneku v rendlíku rýži a mícháme ji tak dlouho, až se všechna zrnka dokonale obalí tukem.
  3. Potom postupně přiléváme vroucí vývar – vždy až tehdy, když rýže vsákne všechnu předchozí tekutinu. Přitom ji stále mícháme. Rýži vaříme přibližně 25 minut, pak ji osolíme a opepříme a necháme zcela vychladnout.
  4. Bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobno. Smícháme je s nastrouhaným sýrem a vejci a přimícháme do rýže.
  5. Z rýžové hmoty odebereme vždy dvě plné lžíce a navlhčenýma rukama tvoříme ploché karbanátky, které potom zhruba 5 minut opékáme na zbylém oleji. Při opékání je jednou obrátíme, aby se opekly také z druhé strany.

 

  • Výživná hodnota jedné porce: 540 kcal / 2260 kJ, 19 g bílkovin, 26 g tuků, 59 g sacharidů

Hodnocení


Komentáře

Další tipy

Maso s paprikovou a cibulovou omáčkou

Maso s paprikovou a cibulovou omáčkou

Tento pokrm pro všední den je v mžiku hotový a obsahuje vše, co potřebujeme pro zdravou výživu.

Více informací >>
Šunkový salát s ementálem

Šunkový salát s ementálem

Noblesní varianta sytého vuřtového salátu: chutná i vypadá tak dobře, že jej můžete servírovat hostům.

Více informací >>
Těstoviny plněné fazolemi a sýrem

Těstoviny plněné fazolemi a sýrem

Vydatně naplněné těstoviny směsí fazolí a kukuřice, dvěma druhy sýrů a hojným kořením.

Více informací >>
Zapečené papriky s nádivkou z tuňáka

Zapečené papriky s nádivkou z tuňáka

Kdo říká, že tuňáka z konzervy můžeme použít pouze na salát? Zkuste jednou do zralé papriky tuto šťavnatou nádivku!

Více informací >>

Přihlášení k odběru novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na těchto stránkách a o dalších novinkách společnosti IMP, zadejte zde prosím svůj email.

 

PennyGirl - Nejlepší knižní klub pro děti, které milují krásné a napínavé knihy o koních a navíc rády dostávají dárky. Miluješ koně a poníky? Ještě nejsi členem klubu PennyGirl? Tak se podívej na náš velký Uvítací balíček a vyzkoušej nás!