Špagety s hráškem a žampiony

Špagety s hráškem a žampiony
Výtečné jídlo k obědu, které každému chutná a navíc je během půlhodiny hotové.
4 porce Příprava: 25 minut

Suroviny

  • 1 malá cibule

  • 250 g žampionů

  • 2 lžíce másla

  • 1 stroužek česneku

  • 150 g zmrazeného hrášku

  • sůl a pepř

  • 125 ml vývaru

  • 250 g smetany

  • 400 g špaget

  • 80 g strouhaného parmazánu

  • 1 lžička citronové šťávy

  • citronová kůra na ozdobu

Krok za krokem

  1. Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme. Houby očistíme, důkladně otřeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli.
  2. Žampiony přidáme k cibuli a při vyšší teplotě je asi 5 minut dusíme, až se téměř všechna tekutina odpaří. Česnek oloupeme a prolisujeme k cibuli.
  3. Přimícháme hrášek. Osolíme a silněji opepříme. Zalijeme vývarem a smetanou. Uvedeme do varu a asi 15 minut necháme zvolna vařit.
  4. Mezitím uvedeme do varu větší množství osolené vody a špagety v ní asi 10 minut (nebo podle návodu na balíčku) vaříme, až jsou „al dente“.
  5. Do omáčky přimícháme polovinu strouhaného parmazánu a podle chuti ještě dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Špagety scedíme a necháme je na cedníku důkladně odkapat. Potom je ve velké míse promícháme s hotovou omáčkou. Nakonec je rozdělíme na předehřáté talíře, posypeme zbylým parmazánem a ozdobíme nudličkami citronové kůry.

Hodnocení


Komentáře

Další tipy

Borůvkový koláč s ořechy

Borůvkový koláč s ořechy

To je pravý moučník v době borůvek! Kdo by chtěl, může jej podávat se šlehačkou.

Více informací >>
Paprika a chilli – mírně i silně pálivé

Paprika a chilli – mírně i silně pálivé

Zeleninové papriky, chilli papričky a feferonky se nabízejí od sladkých až k ohnivě pálivým. Podáváme proto malý přehled.

Více informací >>
Těstovinový salát se zeleninou

Těstovinový salát se zeleninou

Nová varianta oblíbeného salátu – biologicky hodnotná, chutná a navíc se snadno připravuje.

Více informací >>
Mořský okoun v koprovém trojobalu

Mořský okoun v koprovém trojobalu

Šťavnatá ryba, obalená v mouce, vejcích a kopru s mandlovými lupínky – není to rafinovaná nádhera?

Více informací >>

Přihlášení k odběru novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na těchto stránkách a o dalších novinkách společnosti IMP, zadejte zde prosím svůj email.

 

PennyGirl - Nejlepší knižní klub pro děti, které milují krásné a napínavé knihy o koních a navíc rády dostávají dárky. Miluješ koně a poníky? Ještě nejsi členem klubu PennyGirl? Tak se podívej na náš velký Uvítací balíček a vyzkoušej nás!