Špagety na asijský způsob

Špagety na asijský způsob
Těstoviny jsou opravdu mezinárodní, což dokazuje tato specialita z Dálného Východu, kterou celkem snadno připravíme.
4 porce Příprava: 20 minut Marinování: 1 hodina

Suroviny

  • 400 g plátků z kuřecích prsíček

  • 1 stroužek česneku

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 1 lžíce sezamového oleje

  • 1 lžička cukru

  • 1 lžička koření sambal oelek

  • 2 červené papriky

  • 6 jarních cibulek

  • 400–500 g špaget

  • sůl

  • 1 lžíce sezamových semínek

Krok za krokem

  1. Kuřecí maso opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm široké proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a spolu s kuřecím masem, sójovou omáčkou, 2 lžícemi sezamového oleje, cukrem a kořením sambal oelek jej smícháme ve větší misce. Misku přikryjeme a na hodinu necháme maso marinovat.
  2. Mezitím rozčtvrtíme papriky, očistíme je, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme je na 2–3 cm dlouhé kousky; zelené části nepoužijeme. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na balíčku, až jsou „al dente“. Necháme je na cedníku důkladně odkapat.
  3. Zbytek sezamového oleje rozehřejeme ve woku nebo v hlubo-ké pánvi. Nejdříve za stálého míchání prudce opečeme proužky masa, pak přidáme zeleninu a rovněž za stálého míchání ji opékáme, ale musí zůstat křehká.
  4. Přimícháme uvařené špagety a chvíli je se zeleninou a masem prohříváme. Podle chuti špagety na pánvi ještě přisolíme, rozdělíme je na předehřáté talíře a pokapeme sezamovým olejem. Ihned podáváme.

Hodnocení


Komentáře

Další tipy

Fazolový salát s párkem

Fazolový salát s párkem

Nejen pro milovníky fazolí. I ten, kdo fazole tolik nemiluje, by měl tento salát rozhodně vyzkoušet.

Více informací >>
Telecí pečeně s tymiánovou omáčkou a šalotkou

Telecí pečeně s tymiánovou omáčkou a šalotkou

Slavnostní, aromatická pečeně, která nám nedá mnoho práce a téměř vždy se dokonale podaří.

Více informací >>
Proužky masa ve smetanové omáčce

Proužky masa ve smetanové omáčce

Maso nemusí být zrovna z panenky: maso na řízky z kýty je stejně vhodné.

Více informací >>
Rýže s cizrnou upravené jako „eintopf“

Rýže s cizrnou upravené jako „eintopf“

Rychlý a chutný pokrm, který výtečně doplňuje rajčatový salát.

Více informací >>

Přihlášení k odběru novinek

Chcete-li dostávat informace o novinkách na těchto stránkách a o dalších novinkách společnosti IMP, zadejte zde prosím svůj email.

 

PennyGirl - Nejlepší knižní klub pro děti, které milují krásné a napínavé knihy o koních a navíc rády dostávají dárky. Miluješ koně a poníky? Ještě nejsi členem klubu PennyGirl? Tak se podívej na náš velký Uvítací balíček a vyzkoušej nás!